top of page
Zoeken

Chiro Maand Augustus

Bijgewerkt op: 16 aug. 2020

Ondanks het Corona-virus hebben we er weer al eens een fantastisch kamp opzitten, vol avonturen en leuke verhalen. De Leiding heeft er dan ook met volle teugen van genoten en we hopen hetzelfde voor al onze leden.

Aangezien het kamp enorm veel energie van de leiding heeft gevergd, hebben we besloten om op zondag 26 juli toch geen Chiro te geven!


[UPDATE 16/07]

Door de goed evoluerende situatie in Putte en de provincie Antwerpen hebben we besloten om op 23 augustus terug voor iedereen Chiro te geven!


[UPDATE 28/07]

Door de huidige Corona-toestand is het verboden om samen te scholen met meer dan 10 personen en is het verplicht om een mondmasker te dragen op publieke domeinen. Aangezien onze lokalen nog verhuurd zijn de eerste twee weekends van Augustus door kampen, betekent dit dat wij tijdens die weekends beroep doen op publieke domeinen om Chiro te geven. Volgens de huidige regels zouden wij niet met niet meer dan 10 personen mogen samenkomen en ten allen tijden een mondmasker moeten dragen. Het lijkt ons dan ook een onmogelijke opdracht om dan Chiro te geven.

Bijgevolg zal het op 3 Augustus en 9 Augustus geen Chiro zijn!


De komende 4 weken zitten we (of toch alle +12 jarige) in een "social lockdown", waarbij er nog eens verstrengde maatregelen bijkomen in onze provincie. Ondanks deze strenge en nodige maatregelen om het virus in te dijken, is het toch toegelaten om Chiro te geven in bubbels van 50 waar ook +12 jarige inzitten en waarbinnen geen mondmasker nog social distancing moet worden gerespecteerd. Wij vinden dit niet aan de orde en nemen met Chiro Jongens Putte onze verantwoordelijkheid op om extra maatregelen te nemen om het virus geen kans te geven.

Kortom betekent dit dat wij op 16 Augustus 23 augustus nog geen Chiro zullen geven voor de drie oudste groepen. Zij vormen namelijk een veel groter risico in het verspreiden van het virus. Voor onze drie jongste groepen: Minies, Speelclub en Rakkers zal het wel terug Chiro zijn die twee weekends. (Meer info volgt)


Hopelijk kunnen we op 30 augustus terug iedereen verwelkomen op de Chiro voor De overgang/doop.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page